אייל שכטר

מצב משפטי - הפסקת פרוייקט בתחום בו הועסקתי

אני עובד במשך 3 שנים וחצי בחברה הנותנת שירותים עיסקים לאנשים פרטיים. עובד כפרילנסר בשנה האחרונה ירדה מאוד הפעילות, ואין כמעט הכנסות חדשות. נשארו פרוייקטים ישנים שלא נגמרו בנתיים. בעל החברה הודיע לאנשים שרשומים אצלו ושילמו לו שהוא חיסל את העסק ולא יעניק להם כל שירות. לפני כחודש הוא החליט שזה בזבוז זמן בשבילו ובמענה לשאלתי כתב גם לי בצורה ברורה שהפסיק את הפרויקט בתחום שבו הועסקתי. מה משמעות ההודעה שלו אלי? הוא משחרר אותי באופן מיידי ועבודתי איתו באמצעות מה שהודיע לי? מה חובתו אלי, או שאני יכול להבין שזהוזה ואין לי מה לעשות מעבר לזה. מה לגבי המשך דרישות שלו ממני אחרי הודעה כזאת? האם שהודעה כזו בעצם הוא ביטל מעשית את ההסכם איתי? מה עלי לעשות עכשיו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במידה ויש לך הסכם עם בעל הבית על מתן שירותים לתקופה מסוימת באפשרותך לאכוף את ההסכם. במידה ואין בינכם הסכם כתוב אלא עבודה על בסיס הבנות וכוח האנרציה יכול בעל הבית לסיים התקשרותך. במידה והיו לכם יחסי עובד מעביד ישנה התייחסות בפסיקה לדבר ולמרות היותך "פרילנסר" כהגדרתך מגיעים לך פיצויי פיטורין. התייעץ עם עו"ד מומחה בתחום. בהצלחהץ