שרון

ביטול הרשמה והפרת חוזה

שלום רשמנו את בננו בחודש פברואר האחרון לגן פרטי. לשנה הקרובה. מנהלת הגן ביקשה מאיתנו לחתום במקום ולא לקחת איתנו את החוזה וכן לאחר מכן גם לא נתנו לנו עותק מההסכם ואמרה שבהמשך נקבל. עד היום לא קיבלנו.. כעת בגלל שראינו שאנו לא מעוניינים להמשיך איתה עקב חוסר מענה מצידה אנו מעוניינים לבטל ההרשמה. דרישת הפיצוי היא עבור כל חודש ספטמבר. אך יש עוד ארבעה חודשים לכך. האם ניתן לטעון שעצם שלא הביאה לנו העתק מהחוזה וכן עצם שלא נתנה לנו את החוזה לחתימה בבית מאפשר לנו להשתחרר מהחוזה ללא קנס?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במקרים רבים בפסיקה התריע ביהמ"ש כי חשיבות מסירת חוזה בין הצדדים הוא חובה וזכות של הצד שלא קיבל את עותק החוזה. החוזה נועד לתזכר אותנו לגבי האמור בו ולכן יתכן מאוד כי מניעת מסירת החוזה נעשתה בזדון. יתכן מאוד כי ביהמ"ש היה פוסק על בטלות החוזה ופותר אתכם מתשלום קנסות. בנוסף בפסיקה ישנה הטלת קנסות בגין אי מסירת חוזה לצד השני. בהצלחה.