נוריאל

הפרה חוזית- ביטול משכון

שלום רב, קינתי מערכת חשמל מבחור שעובד במערכת הבנקאית המערכת היה קיים עליה משכון. בחוזה קיים אזכור לגבי הצהרת המוכר כי לא קיים שיעבוד או משכון וכי אין כל מניעה למכור את המערכת. וכי המוכר מתחייב להמציא אישורים מתאימים המראים כי אין כל משכון או שיעבוד על המערכת (רשם המשכונות ,בנקים וכדומה). בפועל המערכת נקנתה והבחור אמר עם קבלת הצ'ק על סך הסכום כי המשכון יוסר וכי הבנק שהוא עובד בו שלח בקשה להסיר את המשכון. בפועל המשכון נותר בעינו וברשם המשכונות עדיין היה קיים משכון על מערכת החשמל. אציין כי ביקשתי ממנו מספר פעמים כי ידאג להמציא אישור על הסרת המשכון ומאז קבלת הכסף הוא טען שלפי הבנק זה הוסר והכל בסדר כמו כן יש בינינו שני התכתבויות שונות בהפרש של חודשיים שבהם אני מזכיר לו שהוא חייב להמציא לי אישור שלא קיים משכון על המערכת. לאחר יותר משנה שהבנתי שנפלתי קורבן לנוכל פניתי אני לרשם המשכונות והוצאתי רישומי משכון של הבחור ונוכחתי לראות שעדיין קיים משכון על המערכת שברשותי על שמו של אותו הבחור. מכיוון שיחסינו עלו על שירטון החלטתי להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות על הפרה חוזית וזאת בהתאם לסעיף בחוזה המציין הפרות :1. היה ואחד מהצדדים הפר את הוראות הסכם זה יפצה הצד המפר את הצד הנפגע בסך של 30,000 אלף ש"ח ובמילים שלושים אלף ש"ח. וזאת ללא הוכחת נזק 2. סכום זה יחשב כסכום פיצוי מוסכם וקבוע מראש ללא כל צורך בהוכחת נזק כלשהו והצדדים לא יוכלו לטעון כנגדו ו/או כנגד שיעורו. אציין שכן נרגם לי גם נזק כספי שכן הבחור לקח איתו את המודם שנותן בקרה על תפוקת המערכת ואין לי כל בקרה עליה כעת. (שוויה המודם הינו בערך 4500 אלף ש"ח). לאחר שהגשתי תביעה לבית המשפט ולאחר שאיתרתי את הבחור שעבר לסניף בנק אחר ולבית אחר הבחור הלך והסיר את המשכון ובכתב ההגנה שצירף וטען שגרמתי לו לעוגמת נפש ששלחתי את כתב התביעה במסירה אישית ע"י שליח למקום עבודתו (לפי המלצת מזכירות בית המשפט). אציין שאני תבעתי על סך של 30000 ש"ח והחוצפן הגיש תביעה שכנגד על סך של 8000 ש"ח. מה הם סיכויי הזכייה שלי במשפט זה. וכמו כן מהם סיכוייו. תודה. נורי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

מבלי לראות את כתב ההגנה קשה יהיה להעריך. אני מניח שאם כל מה שציינת תואם במדויק למציאות ידך על העליונה. לתבוע ממך נזק משום ששלחת את כתב התביעה למקום עבודתו הוא הזוי . כמו כן תהיה התחשבות מסויימת בנתבע משום הסרת המשכון אך לא תפתור אותו לגמרי מפיצוי. בהצלחה