נתי

החזר שכר לימוד מכינה קדם אקדמית

שלום, התחלתי מכינה שנמשכת חודשיים במכללה בתחילת חודש נובמבר 2015. בתהליך הרשמתי למכינה לא חתמתי על שום הסכם- פשוט מסרתי פרטים אישיים בטלפון, ואח"כ הגיעו אליי שוברים לתשלום ושילמתי אותם. הייתי רק יומיים- שלושה ראשונים במכינה ולאחר מכן ביקשתי להפסיק את הלימודים ולקבל החזר כספי על תשלום המכינה. החזירו לי אחרי עיכוב רציני מצידם רק כחצי מהסכום. האם אפשר לקבל את הסכום שנותר אצל המכללה שכן לא חתמתי על שום מסמך שמפרט כמה מוסכם להחזיר לי או לא וגם הפסקתי זמן קצר מאוד מתחילת הלימודים. או לחילופין, לבדוק אפשרות להעביר את הכסף שנשאר בקופת המכללה לסטודנט שלהם מן המניין אשר לומד במכללה במסגרת תואר ראשון. אשר ע"י כך תוחזר לי יתרת שכר הלימוד ממנו. אודה לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

נתי שלום, מחד, עפ"י חוק עלייך לקבל עותק מהחוזה עליו חתמת. בפסיקה בתי המשפט קבעו לא פעם כי במקרה בו לא נמסר לצד השני עותק החוזה - ניתן לבטל את החוזה. מאידך, התשלומים מצדך והרשמתך מעידים על קיבול הצעת המכללה. ודאי כי ניתן לבקש כי יתרת התשלומים יעברו לתלמיד אחר.במידה ולא תצלח בדרך זו הגש תביעה בתביעות קטנות. בהצלחה.