איתמר

הפרת חוזה כפרילנסר (קבלן חוץ)

שלום רב, חתמתי חוזה מול בעל החברה כדי לבצע הכשרה לעובדים(לימודי מחשבים). החוזה מגדיר אותי כקבלן חוץ (פרילנסר). הוסכם על תשלום גלובלי של 100 אלף שח לחודשיים, שבכל שבוע אעביר לעובדים 2 הדרכות ובזמני החופשי אני מכין את המצגות ואת כל החומר הנלווה. לאחר שבוע מחתימת ההסכם יצר עימי קשר בעל החברה והודיע לי שהחליט לפטר אותי מחוסר התאמה, ומוכן לשלם לי בדיוק על החומר היחסי שהכנתי משמע: שמינית מהסכום (שבוע אחד מתוך שמונה שבועות). רציתי לדעת האם מותר להפר חוזה באופן חד צצדי? ולשלם את הסכום היחסי בלבד ? ואם לא, מהו הסכום שעליי לבקש מבעל החברה תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הפרת חוזה הינה תמיד על ידי צד אחד. במידה ולא "תרמת" ליציאת החברה מהחוזה שנחתם יש לשאוב את הפיצוי וגובהו מנוסח ההסכם בינכם. במידה ואין התייחסות בהסכם שלכם להפרתו נדמה כי מגיעים לך כספים נוספים. יש לזכור כי בעת תביעה יש להוכיח נזק. בהצלחה.