דרור

צריכת מים משותפת חריגה בבניין - בעל הבית לא מוכן לשלם

צריכת מים משותפת חריגה. אין ועד בית לבניין, ולכן קשה לגייס את הדיירים, כך שהבעיה טרם טופלה. בעל הבית לא מוכן להשתתף בהוצאות, למרות שהבעיה היא תשתיתית ולא בדירה. בחוזה (הסטנדרטי) נכתב כי "השוכר ישלם במועדם ולפי דרישת הרשויות את כל התשלומים ללא יוצא מהכלל הנוגעים להחזקת הדירה... חשמל, מים..." וכו' ללא כל התייחסות לצריכה חריגה הנובעת מבעייה תשתיתית, כלומר לא משימוש השוכר. האם אפשר להוריד משכר הדירה את התשלום המופרז ללא הסמת בעל הדירה (כלומר לבטל את הצ'ק ולתת לו חלופי עם סכום נמוך יותר)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית,ניתן להגיש תביעה כנגד דיירי הבניין ובעל הדירה אצל המפקחת על הבתים המשותפים. בנוסף, סביר שאינך צריך לספוג עלויות גבוהות משום שאין מתקנים את הרכוש המשותף. במידה ויש לך הוכחות לצריכת מים בחודשים שקדמו לבעיה הייתי ממליץ לפנות לבעל הדירה עם ההוכחות ולדרוש את תשלום הדלתא . באם לא עוזר מומלץ להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות להחזר לאחר סיום ההתקשרות. ביטול שיק זו אופציה פחות טובה למרות שעומדת לך זכות הקיזוז. אך במקרה זה היא לא מוחלטת וקשה לאמוד אותה במדויק.