ת

שכר טרחה בתביעת זוכה במכירה פומבית

ככל שנעשית מכירה פומבית ככל שזוכה קונה כלשהו שכר הטרחה הוא האחוז שקובע ביהמ"ש עד 4 אחוז מהתמורה שמתקבלת ממכירת כל המגרש. אבל מה קורה אם התובע זוכה במכירה הפומבית. התובע מתמחר עם כולם ומציע כביכול מחיר על כל המגרש אך בפועל משלם רק על החלק שלי. כי החלק השני הוא שלו. האם במקרה כזה האחוז לענין שכר הטירחה מחושב מהסכום שהוא הציע על כל המגרש או האחוז מחושב מהסכום שהוא שילם בפועל על החלק שלי. כלומר אם כל המגרש נמכר לקונה במכירה הפומבית במחיר 1,100,000 ש"ח האחוז של שכר טרחת הכונס מחושב ממחיר זה. אבל אם השותף האחר במקרקעין הוא שזוכה במכירה הפומבית בהתמחרות הוא משלם רק על החלק שלי כי החלק השני שלו. והוא משלם רק 550,000 ש"ח. האם במקרה זה האחוז של הכונס מחושב מהשווי של המגרש והמחיר שהציע השותף על כל המגרש בהתמחרות או שהאחוז משולם רק מהסכום שהוא משלם עבור החלק שלי כלומר מחושב מהסכום 550,000 ש"ח.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, אני מניח שאתה שואל בנוגע לתביעה לפירוק שיתוף. איני יורד לסוף דעתך בשאלה. אנא פנה אלי טלפונית אם אתה צריך עדיין תשובה. גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים