אישור נישואין במקום תעודת נישואין - פורום דרכון פולני

שאלה חדשה
  • אפרת

    נשלח ע"יאפרת 12:19, 23 באפריל 2014

    שלום רב, משפחתו של בעלי הוציאה לאחרונה אזרחות פולנית (דוד, אם, אח וכו'). בבואי לטפל לבעלי ולילדים בהוצאת האזרחות התבקשתי להכין כחלק מהמסמכים תעודת הנישואין שלי ושל בעלי. העניין הוא שאני ובעלי התחתנו כדת משה וישראל באיטליה, וקיבלנו במקום תעודת נישואין פסק דין רבני תקף שמאשר את נישואינו ובפסק הדין נכתב מפורשות כי פסק הדין מהווה תעודת נישואין לכל דבר ועניין לרבות לעניין רישום במרשם האוכלוסין. השאלה היא האם תהיה לי איזושהי בעיה להוצאת הדרכון הפולני עבור בעלי והילדים אם יש בידי פסק דין במקום תעודת נישואין? בתודה מראש

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד עמיחי זילברברג,מנהל הפורום

    12:51, 23 באפריל 2014

    פסק הדין צריך להיות מהמקום בו התחתנתם. אם פסק הדין הוא מאיטליה, לא אמורה להיות בעיה.

    תגובה
  • 12:58, 23 באפריל 2014

    עו"ד זילברברג תודה על התשובה המהירה,
    רק הבהרה קטנה התחתנו באיטליה בטקס יהודי דתי על ידי רב חב"ד והרבנות בישראל אישרה את הנישואין בפסק דין רבני, כלומר מבחינת הרבנות יש הכרה בנישואין פה. לא קיבלנו אישור מאיטליה על הנישואין שכן לא מדובר בנישואין אזרחיים שם אלא בטקס דתי יהודי שמוכר על ידי הרבנות בישראל אושר על ידי הרבנות בפסק דין המשמש כתחליף לתעודת נישואין ונרשם במרשם האוכלוסין בישראל.
    האם זה עדיין בסדר?
    בתודה מראש

    תגובה
  • מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

    עו"ד עמיחי זילברברג,מנהל הפורום

    10:57, 24 באפריל 2014

    שלום,

    צריך לבדוק את המסמך ולראות בדיוק מה הוא אומר לפני שניתן לתת תשובה.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

מנהל הפורום: עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

עו"ד עמיחי זילברברג עורך דין מוסמך משנת 1993. בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) מאוניברסיטת שפילד אנגליה.
למידע נוסף

053-9374674 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד לאלפי העולים שעלו מפולין ולצאצאיהם ומטרתו לתת להם ידע כללי בנושא של קבלת אזרחות פולנית, דרכון פולני אירופאי ותהליכי רישום במנהל האוכלוסין הפולני הנדרשים לצורך הגשת הבקשה לדרכון פולני.
תחום זה של אזרחות פולנית הוא סבוך לאור גלגוליו השונים של חוק האזרחות הפולנית מהשנים 1920, 1951, 1962  ו- 2012. כל השינויים הללו בחוק, יש להם חשיבות רבה לגבי זכויות הפונים.
חוק האזרחות הפולנית יצר למעשה 2 סוגים של אזרחיות פולניות. האחת על פיה האזרחות עוברת בירושה לצאצאים והאחרת – לא.
נסיבות חייו האישיות של כל פונה יכולה להשפיע על טיב האזרחות הפולנית לה הוא זכאי, בין אם מהסוג הראשון ובין אם מהסוג השני.
גם התקנות בדבר אופן הגשת בקשות בתהליכים השונים משתנות חדשות לבקרים ויש להתעדכן בהן כל העת.
כל מי שחפצה נפשו  בייעוץ אישי הנוגע לפרטיו האישיים, מוזמן לפנות למומחים בתחום.

אזהרה: אין להסיק בשום אופן מנתונים חלקיים של אדם מסוים שהדבר מתאים גם למקרה אחר שכן שוני קטן שאולי נחזה להיות זניח - יכול לעשות הבדל גדול.