רועי

מחסום בדרך להוצאת דרכון פולני

אני נעזר בעו"ד פולני על מנת להוציא אזרחות ודרכון עקב אזרחותם של סבי וסבתי ילידי פולין. לפי דבריו של העו"ד כל המסמכים מספקים על מנת להוציא את הדרכון אך הרשויות הפולניות מבקשות לדעת למה שמה של סבתא רבא שלי היה בפולין X ובישראל שמה Y. האם זה סוגיה שעליה יקום ויפול דבר ? למה הם מתעניינים בסבתא רבא שלי אם כבר הוכח שסבי יליד פולין שלא שירת בצבא ההישראלי ? מה עליי לעשות אם שמה שונה ללא תיעוד ממשלתי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, על הרשויות בפולין לראות התאמה וחפיפה בין הפרטים של המסמכים הפולניים שיש ברשותם לבין אלו הישראליים. עליך לפנות למשרד הפנים ולבקש מהם מסמך המעיד על שינוי שם של סבתא רבא שלך ז"ל. ייתכן ששלטונות פולין מטילים ספק שמא מדובר באותה אישה ועליהם לדעת בוודאות, ע"י הצגת מסמכים פורמאליים, שהאשה הרשומה כאמו של סבך היא אותה אישה כפי שרשומה בישראל. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג