רוני

זכאות לאזרחות פולנית

שלום. סבתא וסבא רבא שלי נולדו בפולין לפני 1900. סבא וסבתא שלי נולדו בגרמניה, אך הייתה להם אזרחות פולנית (סבי שרת בשרות מילואים, לא פעיל, בשנים הרלבנטיות). סבתי עלתה לפני 1951 ארצה. . האם אני יכולה להיות זכאית לפי נתוני סבא וסבתא רבא שלי? תודה רבה על תשובתך..

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם סבא וסבתא רבא שלך עלו לארץ לפני 1951 אזי איבדו אזרחותם הפולנית. סבא רבא שלך עבר את גיל 50 (בשנת 1951) ומתוקף כך איבד אזרחותו. סבתא רבא שלך עברה את גיל 18 (בשנת 1951) ולכן איבדה את אזרחותה. לגבי הסבא ששירות במילואים באופן לא פעיל בין 15.5.48-19.1.51- הוא איבד אזרחותו הפולנית ע"פ החוק הפולני רק מעצם רישומו במאגרי צה"ל. לגבי סבתך- אם נולדה לפני 19.1.33 ועלתה לארץ לפני 19.1.51, איבדה אזרחותה הפולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג