ניר ליסטר

אזרחות פולנית - האם מגיעה לי אזרחות פולנית

סבי ז״ל (אב אימי), נולד בפולין בעיר פינשנו, בשנת 1921, אימי נולדה בשנת 1946 בגרמניה. למיטב הבנתי לאור העובדה שאימי נולדה לאב פולני היא זכאית לאזרחות - האם זה נכון ואם היא זכאית לאזרחות ? - למרות שאימי נולדה טרם עלה סבי (אבא שלה) לארץ, אבקש להבהיר כי סבי ז״ל עלה ארצה במאי 1949 ולא גוייס לשירות סדיר בצה״ל אך התייצב לשם רישום וקליטה למערך המילואים ביום 04.09.1950 , יובהר כי לא שירת לעולם בשירות מילואים פעיל בצה״ל - נשאלת השאלה האם לפי החוק הפולני הפסיד את אזרחותו הפולנית ?? וגם אם כן הרי אימי נולדה בטרם עלה ארצה ובטרם התייצב לשם רישום - האם היא (אימי) זכאית לאזרחות ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אמך עלתה לארץ כקטינה. מתוקף כך, זכאותה לאזרחות פולנית הייתה מותנית באזרחות אביה. מאחר ואביה נרשם למאגרי צה"ל לפני 19.1.51 אזי שע"פ החוק הפולני איבד אזרחותו הפולנית (על אף שלא שירת בפועל). כתוצאה מכך, גם אמך איבדה זכאותה לאזרחות פולנית בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

יוגב פוזננסקי

לפי החוק הפןלני, רק אמא שלך זכאית לאזרחות, היא נולדה לפני שאבא שלה נרשם לצה"ל