מיקי

זכאות

שלום רב, אני עליתי ארצה עם הורי ז"ל בשנות ה-50. בידי עדיין הדרכון הפולני של אימי שבו גם אני מופיע. בידי גם תעודת לידה מקורית שלי מפולין. האם אני זכאי לדרכון ואזרחות פולנית? מה עושים ומה העלות המשוערת. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

מיקי שלום, יש בידייך מסמכים אשר מוכיחים את אזרחותך הפולנית אולם באם עלית לארץ כקטין יש לבסס את אישור האזרחות על בסיס אזרחותו של אביך ז"ל. זכאותו של אביך ז"ל מותנית בהמצאת אישור מקצין העיר לפיו הוא לא שירת בצה"ל בין 14/05/48-19/01/51. עליך להזמין אישור מקצין העיר, להלן אתר קצין העיר ורשימת קציני העיר - https://www.ishurim.aka.idf.il/1046-he/CityOfficers.aspx