שמעון

האם אני יכול להגיש תביעה בגלל החוק החדש?

אני וגרושתי מסוכסכים בבית משפט כבר שנה (היא תבעה אותי ) עכשיו אני רוצה לתבוע אותה על כסף שהיא חייבת לי אבל אמרו לי שאני לא יכול בגלל החוק החדש ושאני חייב ללכת לגישור. מה לעשות ?

אוה וייס, עו"ד - מנהלת הפורום

שמעון שלום, עפ"י החוק החדש להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה, אינך יכול להגיש תביעה כספית כנגד גרושתך, אלא עלייך להגיש "בקשה ליישוב סכסוך" בעניינים הכספיים לאותו בית משפט בו מתנהל תיקך. לאחר מכן אתה וגרושתך תזומנו לישיבת גישור ביחידת הסיוע שליד בית המשפט. במידה ואינך מעוניין בגישור על מנת לפתור את המחלוקות הכספיות, עלייך להבהיר זאת לעובדת הסוציאלית במפגש הראשון שיקבע (וכן גם על גרושתך להבהיר את עמדתה בעניין זה), והעובדת הסוציאלית תמליץ על החזרת התיק לבית המשפט וניהול תביעה רגילה בו. שיהיה לך המון בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים