שהיית יתר - פורום ויזה לארה"ב ואזרחות אמריקאית

שאלה חדשה
  • יואב

    נשלח ע"ייואב 23:37, 20 באוגוסט 2014

    שלום, אני מתכוון לנסוע לארהב בעוד כשלושה חודשים ועוסק כרגע בהוצאת ויזה. בעבר ביצעתי שהיית יתר ועל זה רציתי להתייעץ איתך לפני שאני מעביר את הטפסים לשגרירות. בשנת 2000 נכנסתי לארהב באופן חוקי ולגיטימי עם ויזת תייר. שהיתי במדינה כשנה וחצי. מתוכם חצי שנה המותרת בויזה ושנה (פחות שבוע) ללא אישור שהייה חוקי. היה לי דרכון עם וויזה (שמאז נאבד בערך בשנת 2006 לאחר פגות התוקף של הויזה והוצאתי דרכון חדש) היה לי רישיון נהיגה ממדינת ILLINOIS (יש כזו שאלה בבקשה לויזה ולכן אני מציין את זה) בזמנו התייעצתי עם עורך דין בארהב והוא אמר לי שאם אצא לפני שאני שנה לא חוקי, איסור הכניסה שלי יהיה ל 3 שנים מאז לא ביקרתי בארהב. השנה אני נוסע מטעם העבודה לכנס של מספר ימים. האמת, רצה הגורל והכנס הוא בדיוק בעיר ששהיתי בה לא חוקי (שיקגו) מבקש בעצתכם: 1. האם יש פה בעיה של אי קבלת ויזה? 2. האם להצהיר באופן מלא על "חטאי" בפני הקונסוליה? 3. האם לכתוב שהיה לי רישיון? 4. האם יש בעיה שאני חוזר לשיקגו למספר ימים, אולי זה יעיר את חשדם...? בכל מקרה, יש לי בסיס חזק בארץ (עבודה, משפחה והרבה ציונות) וכמובן אין לי כל כוונה להגר, לעבוד או להיות לא חוקי אשמח לעצתכם...

    השב
  • 08:28, 21 באוגוסט 2014

    1. אולי, זה תלוי בפקיד , אין חוקים
    פרט לעובדה שאם היית שנה לא חוקי אתה היית מנוע מלקבל ויזה 10 שנים
    אם הוא יראה את נתוני העבר זה תלוי בו
    מצד אחד העבירה היתה מזמן , מצד שני הוכחת אתה עבריין
    וברור לו שלא רק שהית לא חוקי אלא גם עבדת לא חוקי
    2. כדאי להגיד את כל האמת, אחרת הודעת שקר תחסום אותך לתמיד בארצות הברית

    תגובה
  • 19:07, 23 באוגוסט 2014

    הייתי פחות משנה לא חוקי, ולכן הייתי מנוע 3 שנים ולא 10.
    אף אחד לא אמר שעבדתי... למה שיבין? טיילית במשך התקופה? רישיון עשיתי על מנת להצליח לקנות רכב.
    האם גם הנתון של הרישיון מהווה בעיה?

    אני מצהיר ששהיתי שהייה יתר, אצהיר שהיה לי רישיון, מצהיר שהיה לי ויזה
    מדוע יש חשש אחרי 13 שנה?

    תגובה
  • 23:13, 23 באוגוסט 2014

    עבריין נשאר עבריין
    ומי שנמצא שנה וחצי במדינה, גם עובד לא חוקי

    תגובה
  • 10:10, 24 באוגוסט 2014

    זאת הנחת העבודה של הקונסול
    כל מי שהיה שנה וחצי בארצות הברית
    אלא אם הוא מיליונר (ולכן גם הסדיר את המעמד שלו)
    מניחים שגם עבד לא חוקי
    וגם ארצות הברית עובדת בעקרון של אתה זכאי עד שאתה מוכיח שאי אפשר להאמין לך
    מניעת קבלת ויזה לא אומר שאחר כך תקבל ויזה, רק אומר שבתקופה שאתה מנוע אי אפשר טכנית לתת לך ויזה

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד אלכס ברוש

מנהל הפורום: עו"ד אלכס ברוש

בוגר תואר ראשון במשפטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה. עו”ד ברוש מתמחה בהגירה לארה"ב, אזרחות אמריקאית, גר
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

ישראלים רבים מעוניינים לנסוע לארה"ב לטיול, לצרכי עבודה או הגירה. כל אזרח ישראלי זקוק לוויזה על מנת שיוכל להיכנס לשטחי ארה"ב. הפורום מיועד לכל מי שמתעניין לגבי ארה"ב, נתקל בקשיים עם הבירוקרטיה האמריקאית או שקיבל סירוב בקבלת ויזה או אזרחות אמריקאית וכו'. זה המקום לשאול את כל השאלות בתחום.