ויזת תייר או ויזת אירוסים? - פורום ויזה לארה"ב ואזרחות אמריקאית

שאלה חדשה
  • יוני

    נשלח ע"ייוני 11:03, 9 בספטמבר 2014

    שלום, אני אזרח אמריקאי ואני מתכנן לעבור לארה"ב עוד שנה יחד עם חברה שלי (אנחנו שלוש שנים ביחד, בני 26. היא אינה אזרחית אמריקאית, אך יש לה ויזת תייר ל-10 שנים שהיא הוציאה לפני שנתיים). איזה תהליך יהיה פשוט יותר? לטוס שבועיים לפניה, להוציא לה ויזת אירוסים K-1 או שהיא תיכנס לארה"ב עם הויזת תייר שלה ולהתחתן בארה"ב? הדחיפות הגדולה ביותר היא לא לגרין קארד לחברה שלה אלא לעבודה. באיזה תהליך יהיה לה אישור עבודה מהיר יותר והאם ניתן באיזושהי צורה לספק לה אישור עבודה בארה"ב עוד לפני שעברנו פיזית לשם? תודה רבה!

    השב
  • 11:42, 9 בספטמבר 2014

    לא זה ולא זה
    תתחתנו עכשיו, תגיש עבורה בקשה לגרין קארד
    ותעברו בצורה חוקית ובטוחה
    אם תעבור לפניה ותגיש בקשה לויזת אירוסים, היא תחכה שנה בישראל עד הויזה
    אם היא תטוס עם ויזת תייר, יש סיכוי שיגרשו אותה חזרה, וגם אם לא
    היא תצטרך לחכות לפחות חודשיים עד הבקשה לשינוי סטטוס ועוד 3 חודשים מינימום עד אישור עבודה.

    תגובה
  • 13:34, 9 בספטמבר 2014

    תודה רבה על התשובה המהירה.

    חברתי היא לא אזרחית ישראלית (אזרחית ארגנטינה) והיא כרגע לא גרה בישראל .
    השאלה היא אם אנחנו נעשה חתונה אזרחית, נניח בקפריסין, האם:
    1. באיזה מדינה לעשות את התהליך מול השגרירות האמריקאית- ישראל או ארגנטינה?
    2. בשל העובדה שכרגע אנחנו לא גרים ביחד לשנה הקרובה, אני בישראל והיא בארגנטינה, האם לא יעשו בשגרירות האמריקאית בעיות לגבי בקשת גרין קארד בישראל עם אזרחית ארגנטינאית שכרגע לא גרה בישראל?

    ויזת אירוסים- אחרי כמה זמן, בערך, אחרי שנתחתן בארה"ב היא תקבל אישור עבודה?

    תודה רבה!

    תגובה
  • 13:50, 9 בספטמבר 2014

    1. אתה עושה את התהליך מול ארצות הברית לא מול שגרירות כלשהיא
    אבל את התהליך הסופי ואת הריאיון שלה יהיה במדינה שבה היא חיה
    אם היא גרה בארגנטינה, התהליך יהיה בארגנטינה
    2. שוב, אתה התהליכים היא תעשה במדינה שהיא גרה בה.
    3. אם תקבל עבורה ויזת אירוסים למרות שזה לא בטוח
    כי ויזת אירוסים מיועדת לאזרח אמריקאי שגר בארצות הברית ורוצה להביא את אישתו לעתיד
    אבל אתה לא גר בארצות הברית
    אם אם היא תקבל אז אחרי 3 חודשים מרגע בקשת הגרין קארד בארצות הברית היא תקבל אישור עבודה

    אולי באמת שווה לכם לנסוע עם ויזת תייר.
    היא תצטרך לשקר בכניסה ולהגיד שהיא באה לטיול
    לחכות חודשיים לפחות
    ואז תגיש עבורה בקשה לגרין קארד מה שיוביל לפחות לעוד 3 חודשי המתנה עד אישור העבודה, סהכ לפחות 5 חודשים שבהם היא לא תוכל לעבוד
    אגב, אתה יכול להיות הספונסר שלה ? יש לך כסף מזומן בבנק מספיק ?

    תגובה
  • 14:01, 9 בספטמבר 2014

    תקן אותי אם אני טועה אבל אם אני עובר חודש לפניה (כמו שכתבתי בפוסט הראשון) אז הויזת אירוסים כן תהיה רלוונטית כי אהיה אזרח אמריקאי שגר בארה"ב, לא?

    אוקיי, 5 חודשים מרגע החתונה בארה"ב היא תקבל גרין קארד אבל כמה זמן לוקח לקבל את הויזת אירוסים עצמה?

    תגובה
  • 14:05, 9 בספטמבר 2014

    אתה טועה
    אם תעבור לפניה, תוכל להגיש בקשה לויזת אירוסין
    אבל לוקח קרוב לשנה לקבל ויזת אירוסין
    בדרך כלל לא מומלץ ויזת אירוסין כי היא ארוכה ועולה כמו גרין קארד, ואז צריך לעבור את התהליך פעמיים

    ושוב לא ענית, אתם לחוצים על עבודה
    כדי היא תקבל גרין קארד אתה צריך לעבוד לפני זה בארצות הברית, או להראות שיש לך בבנק לפחות 60 אלף דולר או למצוא אמריקאי אחר שיהיה מוכן להיות הספונסר שלה, יש לך אחד מהם ?

    תגובה
  • 14:07, 9 בספטמבר 2014

    ועוד תיקון
    אם היא תעבור עם ויזת אירוסין היא תוכל לקבל אישור עבודה 3 חודשים אחרי הבקשה לגרין קארד
    וזה תמיד אחרי הבקשה לא החתונה
    לחתונה עצמה אין שום משמעות

    תגובה
  • 14:17, 9 בספטמבר 2014

    קודם כל, תודה רבה! ממש לא מובן מאליו.

    הבנתי אותך. יורד מהויזת אירוסים.
    נניח ואנחנו מתחתנים בקפריסין- ושוב, אנחנו לא גרים כרגע ביחד, האם עלולות לעלות בעיות מיוחדות בבקשה לגרין קארד עבורה? הרי אנחנו לא גרים כרגע ביחד ואני ישראלי והיא ארגנטינאית.
    האם בשל העובדה שאני אזרח אמריקאי והתחתנתי- האם היא בטוח תקבל גרין קארד? (שנינו אקדמאיים וכו' וכו')

    תגובה
  • 14:44, 9 בספטמבר 2014

    זה שאתם נשואים לא מבטיח כלום ולא מחייב שהיא תקבל גרין קארד

    כדי שהיא תקבל גרין קארד ולא משנה איפה ודרך איזה מהמסלולים
    אתם תצטרכו להראות את הדברים הבאים :
    1. אתם תצטרכו לשכנע שהזוגיות שלכם אמיתית
    ברור שמכיוון שהרבה יותר קל להוכיח זוגיות אם הייתם נשואים כמה שנים והיה לכם ילד
    אצלכם זה יהיה יותר מסובך, מצד שני הבדיקה תהיה לא חד פעמית אלא לאורך השנים, יבדקו אתכם שאתם זוג גם אחרי שנה ושנתיים

    2. בנוסף היא תצטרך לעבור בדיקות רפואיות, ולהראות שאין לה עבר פלילי

    3. אתה תצטרך להוכיח שהגשת דוחות מס פדרלים לארצות הברית

    4. תצטרך להוכיח שאתה יכול להיות הספונסר שלה (עבודה בארצות הברית שמרויחה לפחות 15 אלף דולר לשנה או שיש לך לפחות 60 אלף דולר בבנק) או שיש אמריקאי אחר שגר בארצות הברית ומוכן להיות ערב לה

    אחרת, אם אחד מהסעיפים לא יהיה, היא לא תקבל גרין קארד

    תגובה
  • 15:28, 9 בספטמבר 2014

    תודה רבה גילי!

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד אלכס ברוש

מנהל הפורום: עו"ד אלכס ברוש

בוגר תואר ראשון במשפטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה. עו”ד ברוש מתמחה בהגירה לארה"ב, אזרחות אמריקאית, גר
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

ישראלים רבים מעוניינים לנסוע לארה"ב לטיול, לצרכי עבודה או הגירה. כל אזרח ישראלי זקוק לוויזה על מנת שיוכל להיכנס לשטחי ארה"ב. הפורום מיועד לכל מי שמתעניין לגבי ארה"ב, נתקל בקשיים עם הבירוקרטיה האמריקאית או שקיבל סירוב בקבלת ויזה או אזרחות אמריקאית וכו'. זה המקום לשאול את כל השאלות בתחום.