דניאל

ויזת אירוסין או ויזת נישואין?

שלום, אני עם בן זוגי כבר שנה וחצי כמעט. הכרנו כשהייתי בארה"ב בשליחות, ולפני כחודש נגמרה לי הויזה (J1) וחזרתי לארץ. הספקתי כבר ללכת לשגרירות ולנסות לקבל ויזת תייר אך נענתי בסירוב (זה הסירוב השני שלי לויזת תייר, הקודם היה לפני מספר שנים). אנחנו מתכננים להתחתן אבל לא יודעים מה עדיף - להתחיל תהליך לויזת אירוסין ולהתחתן אחרי שקיבלתי ויזה, או להתחתן ואז להתחיל תהליך לקבלת ויזה על בסיס נישואין? האם יש עדיפות לעשות ויזת אירוסין לפני שמתחתנים? כמה זמן אורך כל אחד מהתהליכים? תודה רבה, דניאל

עו"ד יהושע פקס

שלום דניאל, מדובר בשני מסלולים מאד דומים. ההבדל הגדול ביניהם - הוא השיקול שלכם מתי ואיפה תרצו להתחתן. במסלול של ויזת נישואין, קודם מתחתנים ואז מתחילים את ההליך, ואילו במסלול של ויזת אירוסין - מתחילים את ההליך ומתחתנים בהמשך, תוך 90 יום מיום הכניסה לארה"ב. אנא פנו אלינו ונשמח לעזור לכם. בברכה, יהושע פקס, עו"ד