אבי

ברור מצב ויזה לארצות הברית

שלום רב! שהיתי בארה״ב שישה חודשים עם ויזת תייר ויומיים לפני מועד פקיעת האשרה יצאתי לשבוע וחצי, וכשחזרתי עוכבתי לתשאול, שבסופו שוטר ההגירה אמר לי שהוא בעיקרון מסרב לי כניסה, אך כדי שלא אהיה מסורב הוא נותן לי את האופציה למשוך את הבקשה ולא להיכנס. בלית ברירה כך עשיתי, וחזרתי לארץ (בטיסה ישירה משדה התעופה, כלומר לא נכנסתי בכלל). שאלתי היא - מהו הסטטוס שלי עכשיו? איך אני יכול לברר בדיוק? אם אני רוצה להיכנס שוב, איך אוכל למנוע בעיות בעתיד? בכוונתי להיכנס לארה״ב בזמן הקרוב, אך אני חושש שאסורב שוב. מה ניתן לעשות בנדון? בתודה, אבי

עו"ד יהושע פקס

שלום אבי, לפי מה שתיארת, לא צריכה להיות בעייה בביקורך העתיד לארה"ב, אם שהיית מחוץ לגבולות ארה"ב מספיק זמן מאז ביקורך האחרון. אם זאת, יש לקחת בחשבון שיש לפקידי ההגירה בגבול ארה"ב סמכות מאד רחבה והם עדיין יכולים לסרב את כניסתך לארה"ב. לא ניתן לדעת מראש מה הם יחליטו. בברכה, יהושע פקס, עו"ד

אבי

תודה על תגובתך המהירה! האם יש איזו אפשרות להסדיר את העניין הזה מראש, למשל בפגישה יזומה או ראיון בשגרירות, על מנת לצמצם את האפשרות להפתעות בכניסה? תודה, אבי

יהושע פקס

שלום אבי, לא ניתן לבדוק מראש מה יחליטו בגבול, אבל מה שבאמת כדאי לעשות - זה לבדוק בשגרירות, אם הויזה שלך לא מבוטלת. בברכה, יהושע פקס, עו"ד

אבי

תודה על תגובתך המהירה! האם יש איזו אפשרות להסדיר את העניין הזה מראש, למשל בפגישה יזומה או ראיון בשגרירות, על מנת לצמצם את האפשרות להפתעות בכניסה? תודה, אבי