שחר

ויזה לארה"ב לבעל תיק פלילי

בינואר 2004 הורשתי במסגרת עסקת טיעון בית המשפט על "ניסיון להטרדה מינית" (חודשיים על תנאי לשנתיים). כשנתיים לאחר מכן ניסיתי לחדש את הויזה שהייתה לי, וסורבתי (במכתב הסירוב הסעיף הצביע על עברי הפלילי כסיבה לכך). את המידע לגבי העבר הפלילי שלי אני הצגתי לשגרירות מיוזמתי. בעקבות מעבר למקום עבודה חדש, המעסיקים רוצים לשלוח אותי לארה"ב לתקופה של שבוע/שבועיים להשתלמות מקצועית. הבנתי בעבר שלמרות התיק הפלילי שלי, בחלוף הזמן יהיה ניתן לבקש ולקבל ויזה לארה"ב. שאלתי היא האם הזמן הזה עבר (8 שנים מהרשאה, 6 שנים מדחיה אחרונה). ברצוני להוסיף כי אני אדם נורמטיבי, בן 45 ללא עבר פלילי אחר לפני או אחרי, עןבד בעבודה מסודרת, שעשה טעות... האם ניתן לעשות משהו לעזור לקבלת הויזה? (לפני כ 4 שנים ניסיתי לקבל חנינה אך היא נדחתה, והבנתי מהעו"ד שלי שניתן לבקש חנינה פעם נוספת) האם בקשה ודחיה נוספת מצד השלטונות תפגע עוד יותר בסיכויים לקבלת ויזה בעתיד היותר רחוק? האם יש אפשרות לבקש ויזה קצרת מועד ולהגביר את הסיכוי לקבלה? תודה

עו"ד אלכס ברוש

שלום שחר, ככל הנראה, בשלב זה הדרך היחידה לקבל ויזה כלשהי לארה"ב היא באמצעות הגשת בקשה לחנינה (Waiver). על מנת שנוכל להעריך את הסיכוי לקבל תשובה חיובית בבקשה הזו, עלינו לבדוק את פסק הדין והמסמכים הרלוונטיים האחרים. באופן כללי, כעת הסיכוי לקבל תשובה חיובית בבקשה לחנינה הינו טוב יותר מאשר מה שהיה לפני 4 שנים. זאת, כי אחד מהקריטריונים שרשויות ההגירה לאהר"ב בודקות הינו הזמן שחלף מיום האירוע הפלילי. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

חיים דרוק

שלום שמי חיים ואני צריך לחדש ויזה ביוני הקרוב בפעם השלישית בחיי כל פעם ל10 שנים. לפני כשנתים וחצי ישבתי בכלא הישראלי למשך 5 חדשים בגלל עבירת צוארון לבן עבירות מס. גם כשהואשמתי זה בתור מנהל החברה . הבעלים של החברה אמריקאי במוצאו ברח בזמנו מהארץ ולא לקח אחריות .מאז ששוחררתי טסתי בערך 6-7 פעמים נוספות לצרכי עבודה אני טס כ5-6 פעמים בשנה ומצהיר בכניסה על כך שזה לעבודה. במשך ה20 שנה האחרונות טסתי מאות פעמים לארה"ב כי הפרנסה שלי משם והכל רשמי ומעולם לא היתה לי בעיה שם. אני נשוי כשנתים לאשתי שהיא אזרחית ארה"ב . מובן לי שאצטרך לבקש waiver מהקונסוליה. א. עפי נסיונכם מה הסיכוי שאצליח לחדש ויזה ? ב. באיזו עלות מדובר להסתייע על ידכם.

שחר

תיקון טעות, ההרשאה הייתה בינואר 2009 (כל שאר הזמנים נכונים)