שרית

הוצאת ויזת תייר לאור הוותק בעבודה החדשה

היי, אני מעוניינת להוציא באפריל ויזת תייר בשגרירות יחד עם הוריי מעולם לא היו שם, לצורך טיול משפחתי. הם פנסיונרים בעלי מספר דירות, רכבים וחסכונות. אני בשנת 2006 עבדתי כאופר בארה"ב באופן חוקי עם ויזה וניירות עבודה דרך חברה בינלאומית מסודרת ולא נשארתי מעבר לתאריך שהייתי אמורה לעזוב. עדיין יש לי את הוויזה בפספורט הישן. אני בת 30, ולאחרונה החלפתי עבודה כך שייצא שבחודש אפריל כאשר אגיש את הבקשה יהיה לי וותק של 5 חודשים בעבודה החדשה. כמובן שעבדתי גם לפני כן, יש לי גם רכב בבעלותי וחוזה שכירות ואני מתכוונת לבקש גם מכתב מהמעסיק. האם הוותק הנמוך יחסית שיהיה לי בעבודה הנוכחית בחודש אפריל ( 5 חודשים) עלול לפגום בסיכוי שאקבל ויזת תייר? כמו כן, אם חוזה השכירות בעברית זה רלוונטי להציג אותו? רצוי להביא צ'קים שנתתי אולי? עד כמה הם בודקים את העניין?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום שרית, העובדה שבמועד הראיון יהיה לך ותק של רק 5 חודשים, עלולה לפגוע בסיכוי שלך לקבלת ויזת תייר לארה"ב. הסכם השכירות לא ממש יעזור. צריך להבין שהכל תלוי בפקיד הספציפי שיבדוק את התיק שלך. יש לו סמכות מאד רחבה, ולמעשה הוא יכול להחליט כעולה על רוחו. בכל מקרה, מוטב כי תקח איתך כל מסמך אשר עשוי לחזק את הקשר שלך לישראל, כגון מסמכים מהבנק המעידים על המצב הפיננסי שלך, הוכחה על בעלות ברכב, גם הסכם השכירות וכיו"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד