שגית

תשלום לחברה להחזרי מס

שלום אני שואלת בשם חברה שלא מדברת / מבינה עברית כלכך טוב. נציג חברה של החזרי מס התקשר לחברתי טלפונית ומסר לה פרטים לגבי החזרי מס ממס הכנסה , נתן לה את כל הפרטים המזהים שלה ועל מה היא תקבל החזרי מס בסופה של השיחה היא התבקשה להעביר תשלום מידי טלפונית ע"ס 900 ש"ח כדי לפתוח תיק. מה שחברתי הבינה הוא , שנציג של מס הכנסה מבקש ממנה תשלום על פתיחת תיק כדי שהיא תקבל החזרי מס. היא נלחצה מאוד שהתקשרו אליה ממס ההכנסה ולא הבינה מה הנציג רוצה ממנה ונראה לה הגיוני שאם מס הכנסה דורש תשלום על פתיחת תיק היא צריכה לשלם . וכך עשתה. לאחר שיחה עם בעלה הבינה שנפלה טעות ושאין לה צורך בשירות שנותנת חברה זו ושיש להם רו"ח שמטפל לה בנושא זה. ניסתה להשיג את החברה טלפונית ללא הצלחה , לאחר מספר ימים הצליחה לתפוס נציגה שאמרה לה שהתהליך כבר התחיל והתיק שלה בטיפול ואין דרך לבטל את עלות השירות ע"ס 900 שח בנוסף הם ידרשו ממה בסוף ההליך עוד 1400 שח על כל סכום שהיא תקבל בהחזרי מס. לאחר שיחה שלי עם הנציגה היא נאותה לעצור את התהליך ולא לחייב את חברתי ב 1400 שח אבל התשלום הראשוני לא יוחזר. השאלה שלי אחרי המגילה שרשמתי היא האם הם יכולים לבצע עסקה כזו טלפונית עם בחורה שברור ששומעים שהיא עם מבטא כבד , שלא הוסבר לה שהם חברה חיצונית ולא ממס הכנסה , האם בלתי אפשרי לבטל את עלות העסקה של 900 ש"ח ..... ואיך ? .. גם אחרי שיחה טלפונית עם הנציגה לא היו מוכנים לבטל בטענה שהיא הבינה מה שאומרים לה ולכן נתנה את פרטי כרטיס האשראי... ושכבר ההליך בפעולה ונשלחו לה טפסים הביתה וכל התיק כבר בטיפול .... האם אפשר לדרוש מהם לבטל את העסקה. תודה שגית

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! צר לי לשמוע על מקרים שכאלה. מדובר ככל הנראה בנוכלות ובבעושק של לקוח. ממליץ לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ולהגיש תביעה באופן אישי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים