גלעד

רווח הון והאם צריך להצהיר עליו כהכנסה בטופס 101

1) האם זה נכון שרווח ממכירה כפויה (קרי מכירה אוטומטית) של מניות , ורווח הנובע מחלוקת דיבידנד נחשבים כרווח הון? ולא כרווח מיגיעה אישית? 2)האם זה נכון שרווח הון לא צריך להצהיר עליו בטופס 101 כהכנסה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

רווח הון הינו רווח שמתקבל ממכירת ניירות ערך בכל דרך שהיא, למעט אם מדובר בהכנסה מעסק. אם הפעילות בניירות ערך עולה כדי ניהול עסק. על הכנסות מסוג זה אין צורך לדווח בטופס 101 שכן המיסוי שונה ממס שולי של אדם.

גלעד

האם חלוקת דיבידנד היא גם רווח הון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

דיווידנד אינו רווח הון אך גם עבורו נקבעו שיעורי מיסוי שונים שאינן המס השולי של אדם. המס על דיווידינד עומד על 25%. אם מקבל הדיווידנד מוגדר כבעל שליטה בחברה (מעל 10%) אזי גובה המס עומד על 30%.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים