אבשלום ושדי

תשלום מס רכישה על דירה שהוחלפה

רכשנו דירה מתוך 4 בנינים, ושילמנו מס רכישה % 5 לפני קבלת היתר בניה הבניין שלנו לא קיבל היתר בניה , והוצעה לנו דירה אחרת בבנין אחר שאלתי , האם אני עכשיו צריך לשלם מס רכישה % 8 שוב ? ומה קורה עם המס הקודם ששילמתי ? תודה על תשובתכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! לא ברור ממתי העסקה הראשונה על הנייר. כיום מס הרכישה הוא 8%. במצב ששולם המס יש אפשרות לבטל את העסקה ואז לעשותה מחדש בדירה אחרת. מה שבטוח, אם הקבלן היה נותן לכם דירה אחרת על הנייר באותו הבניין היה ביטול עסקה בהתאם להוראת הביצוע אך פה מדובר בקבלת דירה חלופית בבניין אחר אך יש לקבל פרטים האם מדובר בדירה זהה? מתי העסקה? מה מצב הנכס? נרשם בטאבו כבר על ידי הרוכש? לאחר קבלת המענה נוכל להשיב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים