ירון

נאמנות על דירה לבן הנקנית מכספנו

אנו רוצים לקנות על שמנו דירה לטובת בן חסר אמצעים ויכולת השתכרות, ולערוך הסכם נאמנות עם הבן כדי לא להתחייב במס רכישה ומיסוי על דירה שלישית. עו"ד אחד אמר שזה בהחלט אפשרי ומקובל, אבל עו"ד אחר סבור שנאמנות עושים רק על נכס שנקנה בכספי הנהנה (הבן) ולכן פקידי המס ישאלו מאיפה יש לו כסף לדירה, ויטענו שזה תרגיל לעקיפת מיסוי. לדעתו, על אף שאנו כמובן נסביר שהדירה היא באמת לטובתו, לא בטוח שיזכו אותנו. אודה לך אם תביע דעתך - מי צודק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! שניהם צודקים. הכל תלוי כיצד מתבצעת הנאמנות, מה נכתב בהסכם, כיצד מדווחת וכו.. איני יכול להרחיב בענייוןן בפורום אך אני ממליץ בנושא שכזה להגיע לפגישת ייעוץ ולקבל טיפול ממשרד הבקיא בעניין זה לחלוטין וכך, למנוע תאונות מס אשר יהיו כרוכות בממון רב. נשמח לעמוד לשירותכם במספר 03-5522275. בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים