יעל

מס על כספי מענק פרישה

פרשתי פרישה מוקדמת ממשרד החינוך באפריל 2015. משרד החינוך העניק לי 121,831 ₪ מענק פרישה. מס הכנסה ניכה לי 58,479 ₪. קיצבת הפנסיה שלי עומדת על כ-5185 ₪ לחודש בלבד. הייתכן שינכו לי מהמענק סכום כזה? האין מטרת המדינה לסייע בידי מי שנאלץ לצאת ממעגל העבודה שנים רבות לפני גיל הפרישה הרשמי? מה עליי לעשות כדי לקבל החזר מס זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

יעל שלום, ככל הנראה מדובר בכספי הפיצויים. בעניין זה, ניתן ללכת אל פקיד השומה ולבצע פריסה של מענק זה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים