רפאל

חיוב מס על תמיכה בנזקקים

שלום רב, ברצוני לשאול, קרובת משפחתי, כיום אזרחית חו"ל ומתעתדת לעלות ארצה בקרוב. לפני כחודשיים היא התאלמנה ובעקבות זאת היא מקבלת תמיכה מקרן ישראלית רשמית ומוכרת, המיועדת למטרה זו של תמיכה בנזקקים, סך 2000 אירו (כ-8000 ש"ח) כתמיכה עבורה ועבור שני בניה שאינם נשואים. עד היום הכסף עבר אליה בצורה מפותלת אבל מכיון שהיא עומדת לעלות ארצה וכן מכיון שנוח לה יותר לקבל את הכסף בצורה ישירה, היא מעוניינת בינתיים עד שתעלה ארצה לפתוח לעצמה חשבון תושב חו"ל (שיהפוך בהמשך לחשבון אזרח ישראל). שאלתי היא: היא אינה יודעת האם היא תהיה חייבת במס על הסכום הזה שיגיע לחשבונה בכל חודש, לפני שהיא תעלה ארצה ולאחר מכן. מה הכלל בכספי תמיכה מעין אלו? במידה שהם חייבים במס לישראלי, האם הוא הדין גם לאזרח חוץ? לעולה? תודה רבה. רפאל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

רפאל שלום, עליכם לבדוק האם נעשה ניכוי מס במקור (מן הקרן בארץ) - אם כן, היא פטורה מלשלם שוב. אחרת, עליה לשלם מס כמו שכר רגיל על הכסף ברמה שנתית וליהנות ממדרגות מס נמוכות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים