אלכס

נקודות זיכוי בגין ילד נכה

שלום.האם העברת נקודות זיכוי על ילד נכה על שם בן זוג יכוחה לפגוע בהחזר מס שלי בגלל פדיון תגמולים) אינני עובדת(, אושזה חא קשור?תודה

עו"ד איתי ברכה

אלכס שלום, ככלל, שווי נקודת זיכוי לאדם, לשנה אחת, הינה 2616 ₪, כאשר לגבר הזיכוי הוא של 5886 ₪ (2.25 נ"ז) ולאישה – 7191 ₪ (2.75 נ"ז). על בן משפחה נטול יכולת, יקבל אחד מבני הזוג 2 נ"ז נוספות. עם זאת, לא תהיי זכאית להקלות במס אם כרווקה ההכנסה השנתית שלך גבוהה מ-166,000 ₪ לשנה, או אם את נשואה וההכנסה המשותפת של שני בני הזוג עולה על 265,000 ₪ לשנה (הסכומים נכונים לשנת 2013 – לא השתנה הרבה מאז). על מנת לענות כיאות לשאלתך ולתת לך את הייעוץ הטוב ביותר, אצטרך לקבל ממך הסבר לגבי מהות התגמולים המדוברים וכן את גובה המשכורת שלך (ושל בעלם, במידה ואת אכן נשואה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים