איל רון

הפחתת תשלום לביטוח לאומי עקב ירידה בהכנסות של עצמאי

לביטוח לאומי יש טופס המיועד לבקשה להפחתה בתשלום החודשי הקבוע של עצמאי. במקרה שלי הייתה ירידה דרסטית בהכנסות בגלל עזיבה של לקוח מרכזי. ההכנסות ירדו מ9000 לחודש ל3000 לחודש ועדיין מבקשים ממני לשלם כ 1200 ש"ח כל חודש לביטוח לאומי.... בטופס כתוב שאני צריך לצרף אישור לירידה בהכנסות. אני לא עובד עם מנהל חשבונות ואין לי מושג איזה אישור יכול לספק את ביטוח לאומי (וכמובן אין את מי לשאול...)

עו"ד איתי ברכה

איל שלום, ראשית כל, יש למלא את טופס ב.ל 672 – "בקשה לתיקון מקדמות" לעניין שינוי מקדמה על סמך הכנסה חודשית שקטנה. שנית, אכן עליך לשכנע אותם. אפשרות אחת לעשות כן היא להמציא אישור מהלקוח המרכזי הנ"ל, המצהיר כי הוא אינו לקוח שלך יותר, וכן להראות את ההכנסה החודשית שצמחה לך מן ההתקשרות עמו עד כה. בכל אופן, גם אם יצא ושילמת מקדמות הגבוהות מן המקדמות אותן היה עליך לשלם, ניתן לעשות תיאום ביטוח לאומי בסוף שנה ולקבל החזרים בגין ההפרש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים