מרדכי

מס רכישה על דירה שניה

לבני דירה שקיבל ממני לפני כ-10שנים ללא תמורה . לפני כ-5 שנים הכיר אישה והקימו להם תא משפחתי ולהם בת משותפת.מעונינים לרכוש דירה משותפת אך בני אינו מעוניין למכור את דירתו הקיימת שאלתי : האם דרך החישוב היא 8% על כל סכום הרכישה ? או שיש חישוב אחר שלוקח בחשבון שלבת זוגו של בני זו לה דירתה הראשונה ? ואז החישוב שונה. עלי לציין שהדירה הנרכשה הינה דירה חדשה מקבלו ושוייה כ-1.5 מש'ח . בתודה ובברכה .

עו"ד איתי ברכה

מרדכי שלום, ישנה אפשרות שהבן ישלם על מחצית מדרגות המס של דירה שניה, בעוד האישה תשלם על מחצית מדרגות המס של דירה יחידה. במקרה דנן, נראה כי היא פטורה על סמך גובה הפטור, אולם חסרים פרטים נוספים לשם השלמת התמונה המלאה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים