שני

זכויות ידועים בציבור בירושה כשיש צוואה

האם הצוואה מתייחסת רק לרכושו של בן הזוג שעשה צוואה או לכל רכוש שנרשם על שמו, מה קורה כאשר כל הרכוש נרשם ל שמו וכן חשבונות הבנק ,מהן זכויות בן הזוג הידוע בציבור שהרכוש לא על שמו בירושה? מהקורה כאשר הוכחה כוונת שיתוף ובן הזוג תרם לחיים המשותפים מבחינה כלכלית אך הצד השני השאיר את כל הרכוש והכספים שלו על שמו וכך גם בירושה - כתב שבת הזוג תהנה רק מתשואות ההשכרה של הרכוש ולאחר מכן יעד לרכוש ולמה שישאר מטרה אחרת, האם הכוונה לחלק של המצווה ברכוש או לכל הרכוש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

אדם יכול להוריש בצוואתו רק מה ששלו, הוא אינו יכול להורישד רכוש שאינו רשום על שמו. בן הזוג יכול לטעון כי יש לו חלק ברכוש של המנוח שנצבר יחד בזמן החיים המשותפים ותבוע את היורשים על פי הצוואה בחלקו.