יוסף

דיור משותף בדירה של אחד הצדדים

אני זוג שחי יחד 10 שנים בדירה שכורה ,לכל אחד מאיתנו יש דירה בבעלותו(דירה קטנה ) חשבנו לעבור לגור באחד הדירות (ללא שכירות ) האם בעל הדירה ברבות הימים יהיה חייב לתת חלק מהדירה לבן /בת הזוג ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

מומלץ לערוך הסכם לחיים משותפים בו כל צד מורה כי הדירה הינה בבעלותו ולצד השני אין כל חלק בדירה על מנת למנוע חיכוכים עתידיים במידה ותפרדו או במידה וחלילה אחד מהצדדים ילך לעולמו ואז הצד השני יחל במלחמה נגד יורשי הצד שנפטר על הדירה. כמו כן מומלץ לערוך גם צוואות בו תקבעו למי אתם מצווים את רכושכם לאחר פטירתכם וזאת על מנת למנוע חיכוכים מיותרים בעתיד.