אור

חיים משותפים - חלוקה בדירה בלעדית.

שלום, אני רווק בן 35. אם אחליט שבת זוגתי שהיא גם רווקה תעבור לחיות עמי, ללא כל הסכם בכתב ונתחלק בכל ההוצאות, היה ויקרה שניפרד, האם היא תהיה זכאית לדרוש חלק מהדירה שברשותי ואשר רשומה על שמי בטאבו? האם כדאי לערוך הסכם ממון לפני המעבר לחיים משותפים על אף שאנו רווקים כדי למנוע ממנה חלק מהדירה? האם בשל היותנו רווקים איננו מחויבים עפ"י החוק לשום דבר? אשמח להנחיות על מנת שאחליט על צעדיי העתידיים. מודה לכם מראש, אור.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

אור שלום רב, תביעה תמיד ניתן להגיש, יחד עם זאת יש לבחון את סיכוי התביעה והכל בהתאם לנסיבות הקשר הזוגי שהיה לכם (אורכו, התנהגותכם וכיוצ"ב). שים לב כי כאשר חיים כבני זוג לכל דבר ועניין קשה להמשיך ולהתחלק בהוצאות באופן שווה כמו שותפים... ועל כן כדי להימנע בעתיד מחילוקי דעות או אף מתביעה נקמנית בלבד אשר עלולה לגרור אוצך להוצאות מיותרות וגבוהות, מומלץ לערוך הסכם לחיים משותפים (הסכם ממון לבני זוג שלא נישאו) ובו לפרט לפרטי פרטים מה שייך למי... אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת