יוסי

זכויות הידועה בציבור אחרי הפרידה / מוות

שלום רב האם עריכת הסכם ממון שאושר בבית משפט עם בת זוגי בה חולק הרכוש באופן שווה פחות או יותר, ובנוסף צוואה שבה הוריתי את העברת רכושי לילדיי בלבד מספיקים ע"מ להבטיח את ילדיי? הסיבות לשאלתי נובעות מאחר ואנו לא נוהגים בדיוק לפי הסכם הממון, ולמרות שהוסכם שבית המגורים (עיקר הרכוש) שהינו בית יקר, יחולק בין הצדדים באופן שווה, בפועל הוא רשום על שם האישה בלבד שנים רבות, והיא התחילה ללחוץ שהיא רוצה שבית יהיה רק עבורה. האם יש עוד דרך לעגן המוסכם בין הצדדים? או שאין מה לחשוש. בתודה על העזרה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

שלום רב, חסרים פרטים מהותיים בשאלתך, מה הכוונה שאינכם נוהגים בהתאם להסכם...? אשמח לעזור לך גם באמצעות הטלפון 0526469603

יוסי

שלום הכוונה שמבחינת רישום הנכסים - רובם רשומים ע"ש האישה בעקבות לחץ/שכנוע שלה לעשות כן, ומטעמי חיסכון במס, למרות שבהסכם בינינו הייתה חלוקה שווה פחות או יותר. האם העובדה שלא עמדתי על זכויות הרישום כיום תפגע ביורשי, הילדים, בעתיד? כאמור לאחרונה החלה הבת זוג "לנגן" לי שהיא רוצה שהבית (שהוא עיקר הרכוש) ועוד מיעוט הרכוש יהיה שלה בלבד, ולי יהיה את מרבית שאר הרכוש - חלוקה שהיא לא מאוזנת בעליל. נציין, כי הצוואה והסכם הממון המאושר שנערכו מלפני כ-5 שנים לא שונו מאז. האם יש עוד דרך להגן על הזכויות של ילדיי? אני מרגיש שבת זוגי קיבלה ממני די והותר. תודה רבה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

אתה יכול להוריש בצוואה שלך רק מה שעל שמך. במידה ויש רכוש שלא על שמך הרי שאינו שלך ואינך יכול להורישו. הסכם ממון בא להסדיר חלוקת רכוש במקרה של פרידה בלבד. בעוד צוואה באה להסדיר מה קורה לרכוש שלך במקרה של מוות.