רוני

תוקף הסכם של ידועים בציבור בגרמניה ובארץ

אני ובן זוגי מתכננים לעבור לגרמניה ולחיות שם כידועים בציבור. האם במידה ואנחנו חותמים על ההסכם בארץ הוא יהיה תקף גם בגרמניה? והאם במידה ונחתום על הסכם שכזה בגרמניה, הוא יהיה תקף גם בארץ? ובמה כרוך ביטול הסכם שכזה? תודה רבה!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

ישראל וגרמניה חתומות על אמנה לאכיפת פסקי חוץ יחד עם מדינות נוספות אשר מכירות בפסקי הדין אשר ניתנו במדינות אלו. לכן גם אם תחתמו על ההסכם בגרמניה או בארץ (בפרוצדורה המתאימה לכל מדינה) יהיה לו תוקף בפניה מתאימה לערכאות שיפוטיות של אותה מדינה בה מבקשים להכיר את פסק הדין.