רות

מינוי העו"ד עורך הצוואה כמנהל עיזבון ללא ידיעה

שלום, אימי שתבלא , ערכה צוואה אצל ע"וד וללא ידיעתה ואו הבנת נרשם סעיף שממנה את העו"ד שערך את הצוואה כמנהל עזבונה. בהנחה שיש הסכמה בין היורשים לגבי החלוקה, כיצד ניתן למנוע ממנו לנהל את העזבון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גלית הר-זהב

רות שלום, הדרך הנכונה לשנות מנהל עיזבון, היא ע"י ביטול הצוואה הקיימת וכתיבת צוואה חדשה ובה יקבע מנהל עיזבון עפ"י רצונה של אמך או לחילופין לא יקבע מנהל עיזבון כלל. אגב, מנהל עיזבון יכול להיות כל אדם שאמך חפצה בו וסומכת עליו, רצוי אדם אובייקטיבי ו/או ניטרלי, גם אם אינו עו"ד. לתשומת ליבך, החלפת הצוואה הינה רלוונטית רק במידה ואמך כשירה לחתום עליה גם כיום. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות