נורית

מה שכר הטרחה המקובל למנהל עיזבון?

אני ואחותי מבקשות להיות מנהלות עיזבון ויתכן ונצטרך עזרה וייעוץ ממנהל עזבון מדי פעם. מה מקובל להיות שכר הטרחה למנהל העיזבון ובאיזה שלב הוא משולם? תודה !!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גלית הר-זהב

נורית שלום, מאחר ואיני מעורה בפרטי העזבון, ואיני יודעת באיזה היקף ואופי עזבון מדובר, אנסה לענות לשאלתך באופן כללי. שכ"ט מנהל העיזבון נקבע בהתאם לסוג ההליך שיתבקש בהתאם להיקף והמורכבות חלוקת הנכסים ו/או הזכויות ו/או מעורבות ו/או כמות האנשים בעיזבון. ייעוץ הוא בדר"כ סכום חד פעמי. לעניין ההכוונה ו"העזרה" - יש לבחון כל מקרה לגופו כדי שיהיה ניתן לתמחר אותו. יש מקרים שעקב מורכבות ו/או קשיים שבהם נתקלים בדרך, יש צורך בפתיחת הליך משפטי שבדר"כ מתומחר כסכום גלובלי בהתאם לאופי ההליך המתבקש. בהליך של ניהול עזבון נהוג לאמוד את שכר הטרחה גם עפ"י אחוזים כמו במקרה של מכירת דירה לדוגמא. במידה ומדובר רק בהכוונה - שכ"ט יכול שיהיה גם עפ"י שעות עבודת העו"ד בפועל. לעניין מועד התשלום - סכום קבוע מראש ישולם בדר"כ עם תחילת ביצוע העבודה, ואילו אחוזים ישולמו בדר"כ בתום ההליך. בהצלחה, גלית הר-זהב, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות