דינה

יום חופש לאחר עבודה בשבת

שלום אני עובדת יהודיה בענף המלונאות. האם אני זכאית ליום מנוחה במהלך השבוע לאחר עבודה ביום שבת או לצבירת יום חופש נוסף? תודה

עו"ד קלי גניאל

על פי צו ההרחבה בענף המלונאות שבוע העבודה בענף הינו בן 5 ימי עבודה ויום פנוי אחד. היום השביעי הינו יום מנוחה שבועי בן 36 שעות רצופות. המעסיק אינו חייב לאפשר צבירת יום החופשה אלא לאפשר מנוחה לאחר עבודה בשבת ובכפוף לתשלום כל הזכויות הסוציאליות כקבוע בצו ההרחבה. אנו ממליצות לפנות להוראות צו ההרחבה באשר לפרטי הזכויות אשר הנן תלויות ותק וגורמים נוספים. להלן הקישור לצו ההרחבה העדכני: http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/7B691614-BB16-4673-8DB5-D0EB7FAEB483/0/tzavhotels2011.pdf

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים