מוטי

כמה עולה צו מניעה למכירת נכס

שלום, לאחרונה ניהלתי משא מתן למכירת הנכס שבבעלותי, המתווך בעסקה ביקש שחלק מהעסקה תתבצע בכסף שחור ,תחילה סירבתי אך לאחר מסע שכנועים הסכמתי, לאחר שהסכמתי לעסקה המפוקפקת שגם מתועדת אצלי, החל המתווך להחליף טיוטות עם העורך דין בסכום שאינו הסכום המקורי ולהוסיף כל מיני תנאים שלא הסכמתי להם יומיים לאחר מכן ולאחר התייעצות חזרתי אל המתווך ונסוגתי מהעסקה, המתווך מאיים לצו מניעה רציתי לדעת כמה יעלה לו על מנת להוציא את הצו מניעה, ומה הסיכוי שצו מניעה כזה יצליח לאור הצד המפוקפק של העסקה

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

מוטי שלום, תודה על פנייתך, קראתי את שאלתך וחשוב להבין מה אתה רוצה קודם כל, לא מה אומר המתווך. עניין ההסכם צריך להיבחן ביחס לטיוטות שהוחלפו ביניכם, המצגים שהוצגו, ככל שיש מסמכים/מיילים/ותיעוד על מה שקדם להסכמתך לעסקה, רק אז ניתן יהיה לדעת האם אתה כבול בהסכם הזה או לא, זו למעשה השאלה המדוייקת עבורך. עם זאת חסרים פרטים נוספים וביניהם פרטי הרוכש, כיצד משלם את התמורה, האם יש עורכי דין או לא בתמונה. בעניינים חשובים אלו לעיתים מוטב להקדים את הצד השני וככל שאתה סבור שהמתווך יעשה הכל על מנת למנוע את מכירת הנכס, מוצע לקבל ייעוץ משפטי מקיף בדרכים המקובלות. ניתן לפנות למשרדנו להמשך בדיקה והשלמת פרטים. בברכה,