שימי

צו מניעה להפסקת רעש והתעמרות מהשכנים

שלום אנו גרים בבית פרטי והשכן הצמוד לנו יש לו 2 כלבים גדולים, לא יודע את הסוג, הם כל היום נובחים, לא ניתן לשמוע אח דאת השני בבית מרוב רעש כבר, גם יש לי ילדים קטנים ותמיד שהוא יוצא איתם הם לא עם רסן, הילדים שלי די פוחדים מהם כבר ותוסיפו לכך שהוא כל הזמן מתגרה בי או בילדים שלי, במילים פוגעות, בהשתלחויות, מה ניתן לעשות והאם הצו שינתן יכול לאסור עליו להחזיק כלבים

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

תשובה לשאלתך שימי שלום, ראשית אני מייחל שסוף השבוע עבר עליכם רגוע. אין שום סיבה בעולם שאתה וילדיך תמשיכו לסבול, אתם זכאים להנות משקט ושלווה, מבלי שיטרידו אתכם או יפחידו את ילדיך, כמובן מאחר וכלל ביחסי שכנות ישנה עדיפות לפתור את הבעיה בדרכי שלום, חשוב להבין האם שוחחתם או פנית אליו בעניין וכן מה התייחסותו. כמובן שלא בכל מחיר, וככל שהשכן ממשיך בהתנהגות דורסנית בדיוק בשבילו ישנם צווי הטרדה מאיימת וצווים נוספים שניתן לבקש מביהמ"ש, ולקבל. מוצע בשלב הראשוני לתעד את ההתנהגות שלו, ללא כל התגרות מצידכם כמובן ולגבי הנביחות יתכן ויהיה כדאי להיוועץ עם מומחה רעש בעניין. להשלמת טיפול, פרטים ובדיקה ניתן לפנות למשרדי בדרכים המקובלות