אלי

נסיון גביית חוב של חברת פלאפון מ2014

שלום רב, מבקש את עזרתכם, סליחה על הסיפור. אני אזרח יורד (גם לפי משרד הפנים), והיום הוריי קיבלו שיחה מחברת מגער אשר מנסים לגבות חוב של חברת פלאפון - מיוני 2014. ה"חוב" לפי חברת מגער עומד על 376.44 ש"ח, כאשר החוב המקורי עמד על 219.44 ש"ח, ההפרש זה "הוצאות גבייה" שונות ו"פתיחת תיק", כרגע סירבתי לשלם עד שהנושא ייבחן מול חברת פלאפון, אבל ביקשתי מחברת מגער את כל ההוכחות על נסיונות הגבייה שלהם וההתראה שלהם, שנאמר לי שאלו מכתבים שנשלחו בדואר רגיל (לא רשום) - ואף אחד לא הגיע אליי. בנוסף לפי חישוב מהיר שלי, החוב מול חברת פלאפון אמור להיות מתחת ל50ש"ח ולא 219. הסיבה שפניתי לחברת פלאפון היא שמאוקטובר 2012, הפסיקו להישלח אליי חשבוניות על חיובים (הייתי עמצאי וסגרתי את העסק במאי 2012), אך החיובים המשיכו עד יוני 2014 - אז פג כרטיס האשראי, ואני שהיתי בחו"ל. פי זיכרוני שילמתי כל סכום שהיה כאשר התניידתי מהם בשנת 2013 לחברת הוט, אך כרגע אין לי הוכחות עד שאמצע את המסמכים, ובפלאפון ממשיכים להפנות אותי לחברת מגער ולא מוכנים לדבר. 1) האם יש סיבה להמשיך מול חברת מגער? או לחכות עד שזה יעבור לעו"ד - כדי שיהיה לפחות מישהו עם שכל לדבר איתו - כפי שמגער אמרו, הם רק חברת גבייה ולא מנפיקים התראות או דרישות חוב, אלא רק עו"ד (בנוסף, הנציגה איימה על אמא שלי). 2) האם פלאפון היו אמורים לשלוח לי מכתב דרישה או משהו להתריע על חוב? (פרט לחשבוניות שהם לא שלחו) יש כרגע גם מספר סתירות בין כל מה שמעתי מהצדדים, אז אני מחכה לכל המסמכים לנסות ולהבין. תודה.

עו"ד נבו למפל

שלום רב, ככלל, על פי החוק יש לפרט את מאפייני החוב. דהיינו עליך לקבל מסמכים המעידים על החוב ולא רק דרישת חוב. דבר נוסף, ככל ויש בידך טענות, המלצתי הינה כי תרשום אותם באופן המפורט והמדויק ביותר, ושלח אותם בדואר רשום לחברת הסלולר בכדי שיהיה לך תיעוד שהמכתב הגיע. ביכולתך לציין כאמור כי לא קיבלת מסמכים הנוגעים לחוב ולתוכנו ולכן הינך מבקש אותם מסמכים. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות סלולר