עודד

קרן פנסיה במצב מוקפא - מה המשמעות?

שלום רב, עברתי למקום עבודה חדש אחרי שלא עבדתי תקופה מסוימת. יש ברשותי קרן פנסיה במצב סטאטוס: מוקפא. במצב זה - האם חלה חובה על המעסיק החדש להפריש לי לקרן הפנסיה כבר אחרי 3 חודשים של עבודה ורטרואקטיבי? מה המשמעות של קרן פנסיה במצב מוקפא? תודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

על פי הוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה, הזכאות של עובד לתשלום לביטוח פנסיוני על ידי המעסיק היא החל מהחודש הראשון לעבודתו רק אם העובד הצטרף למקום העבודה עם ביטוח פנסיוני פעיל (אם אין לעובד במועד תחילת עבודתו ביטוח פנסיוני פעיל- הזכאות היא החל מהחודש השישי). מעמד פעיל בקרן פנסיה הוא בעת שקיימות בגינו הפקדות שוטפות. כמו כן יחשב עמית כפעיל בקרן פנסיה בתקופת ארכת הביטוח שלאחר סיום ההפקדות השוטפות (5 חודשים - תקופה אוטומטית, או ככל שהעמית ביקש הסדר ריסק לתקופה מקסימלית של 24 חודשים). עמית שאינו פעיל בקרן פנסיה אינו זכאי לכיסוי ביטוחי לפנסית נכות או פטירה במקרה של אירוע ח"ו, אם ארעו בתקופת היותו עמית לא פעיל. כמו כן עמית לא פעיל ידרש בצבירת תקופת אכשרה למחלה קודמת מחדש לאחר הצטרפותו לקרן מחדש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה