צחי

קרן פנסיה מבטחים הישנה

אבנר שלום, שואל עבור אימי. יש לה שם יתרה זניחה 1. האם נכון שלא ניתן להעביר כסף זה לקרן פנסיה חדשה. 2. האם נכון שבמידה ולא תיגע בכסף ולא יהיו שארים אז אין עניין של מוטבים\ יורשים כלומר הכסף ישאר בקרן תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

לא ניתן להעביר כספים מקרן וותיקה לקרן חדשה. מדוע שלא יהיו יורשים או מוטבים שהאמא תמנה כבר עתה מוטבים. אבל בעקרון ככל שאין יורשים או מוטבים הכספים אמורים לעבור לאפוטרופוס הכללי (יתכן ובמבטחים נותר הסעיף שמשאיר את הכספים בקרן לטובת כלל עמית הקרן - בכפוף כך שככל שימצאו יורשים /מוטבים יהיו זכאים לכספים)

צחי

אבנר, 1. תודה ברור 2. ברור שאימי יכולה לרשום מוטבים היום במידה ולא רוצה את הכסף. חשבתי שבניגוד לקרן חדשה אין אפשרות כזו כלל לרשום מוטבים. (כלומר או שלוקחים קצבה הפנסיונר\ השארים או שהכסף נותר בקרן). מבין ממך כעת שיכולה להוריש סכום זה? תודה

צחי

מנסה לחדד. הורדתי את תקנון הקרן "מבטחים הישנה" ולא ראיתי שם מושג של יורשים\מוטבים (בניגוד לתקנון של קרן חדשה) - הסקתי מזה "ומידע" קודם שלי שבקרן ותיקה אין מוטבים\ יורשים

עו"ד אבנר בן חיון

צחי שלום, אכן בתקנון של מבטחים הוותיקה (ראה נוסח תקנון אחיד מהדורה תשיעית ינואר 2012 - http://bit.ly/2cNT8Co) אין התייחסות למינוי מוטבים . אולם קיימת זכאות לקבלת כספים על ידי יורשים במקרה שלא קמה זכאות לפנסית שאירים. ראה תקנה 49.ד': נפטר מבוטח, למעט נכה שהיה זכאי לקבלת קצבת נכות מהקרן או מקרן ותיקה אחרת שבהסדר במועד בו נפטר, ואין לו שאירים - יהיו יורשיו של המבוטח על פי כל דין - זכאים לקבלת סכום חד פעמי מהקרן שיחושב על פי נוסחת ערכי פדיון כאמור בנספח ז' 93 לתקנון .

צחי

תודה רבה שנה טובה

צחי

אבנר, 1) מבקש ברשותך להבהיר את הנקודה. לאמי סכום זניח במבטחים הוותיקה. (13000 למשיכה חד פעמית) היא לא רוצה לגעת בכסף אבל מפחדת שהכסף יוותר בקרן. במידה והעמיתה הולכת לעולמה ונותר בן הזוג . האם הוא יקבל קצבה מהקרן במצב זה בכל מקרה גם אם הוא לא מעוניין? עלול להיווצר מצב שיקבל קצבה בניגוד לרצונו ואז בפטירתו (לא יקבל מספיק קצבאות) הכסף יוותר בקרן. 2) האם מכוון שהיתרה קטנה אז בכל מקרה יתירו למשוך כסכום חד פעמי ואין חשש? תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה