צחי

קרן פנסיה מבטחים הוותיקה

אבנר, מבקש ברשותך להבהיר את הנקודה. 2) לאמי סכום זניח במבטחים הוותיקה. (13000 למשיכה חד פעמית) היא לא רוצה לגעת בכסף אבל מפחדת שהכסף יוותר בקרן. במידה והעמיתה הולכת לעולמה ונותר בן הזוג . האם הוא יקבל קצבה מהקרן במצב זה בכל מקרה גם אם הוא לא מעוניין? עלול להיווצר מצב שיקבל קצבה בניגוד לרצונו ואז בפטירתו (לא יקבל מספיק קצבאות) הכסף יוותר בקרן. 2) האם מכוון שהיתרה קטנה אז בכל מקרה יתירו תמיד למשוך הכל כסכום חד פעמי ואין חשש? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

אם לאחר פטירת עמית נותר בן זוג המוכר כ/שאיר/ על פי הגדרת המונח בתקנון הקרן, הריהו זכאי לפנסית שאירים, בהתמלא התנאים הקבועים לכך בתקנון הקרן כפי שיהיו במועד הפטירה. ככל שאיו שאירים וקיימים יורשים עלפי צוואה או על פי דין, הריהם זכאים לכספים. מומלץ לפנוץת לקבלת יעוץ פנסיוני מיועץ פניסונמי בלתי תלוי בעל רשיון. בהצלחה

צחי

תודה רבה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה