אבי

מעסיק לא העביר כספים לקופת פנסיה במשך שנה

שלום מעוניין לברר אם אני הועסקתי על ידי מעסיק שנה אחת. והוא לא דיווח על העברת הכספים לידי קופת הפסניה, ועכשיו קופת הפנסיה טוענת כי עומדים להפגע לי הזכויות והרצף פנסיה. אם המעסיק ידווח רטרואקטטבי עדיין יבטלו לי את הרצף? תודה /

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שהיתה הפסקה העולה על חמישה חודשים מההפקדות בגין הקודם למעסיק הנ"ל בשאלתך, הופסק הכיסוי הביטוחי בקרן והרצף של הכיסוי הביטוחי וצבירת תקופת האכשרה למחלה קודמת. הפקדה רטרואקטיבית של המעסיק, לא תוכל לעזור אלא לשנת המס הנוכחית, וגם אז לא לענין הרצף והכיסוי הביטוחי אלא לצבירת זכויות לפנסית זנה בלבד. תפנה אל קרן הפנסיה על מנת לראות באם יתכן שמדובר בחוב מעסיק שאז תוכל הקרן לחבר את רצף ההפקדות למועד תחילת הזכאות שלך להפקדות לקרן פנסיה מאותו המעסיק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה