מחבר

"שעות נוספות" - פנסיה ופיצויים

שלום וברכה, כעובד שעתי שפוטר וכעת זכאי לתשלומי פנסיה רטרואקטיבים (עברה שנת המס, מדובר בהחזר ישיר מהמעסיק) + פיצויי פיטורין, יש משהו שאני מנסה להבין. אני יודע שטכנית שעות נוספות לא נחשבות כמרכיב בחישוב של הפנסיה והפיצויים. אך במקרה שלי גם בחודשים שבהם עברתי את ה-186 והגעתי ל-200-250 שעות, שעות נוספות לא נספרו. כל השעות היו 100 אחוז (מלבד שעות שבת). כך שלא קיבלתי תמורה בעבור השעות הנוספות ולא בוצע חישוב יומי/שבועי לשעות הללו (כמעט שנתיים). השאלה שלי היא האם במצב הזה שעות שמעבר ל-186 שעות ראוי שייחשבו בחישוב הפיצויים והפנסיה? אם עשיתי 200-250 שעות האם רק 186 שעות נחשבות או כלל הסכום? יש לציין שכל שעה שעבדתי הייתה בלית ברירה כי לא היה מחליף. תודה רבה.

עו"ד אבנר בן חיון

למיטב ידיעתי כאמור בפסית ביה"ד לא רואים בתמורה בגין שעות נוספות כשכר להפרשות פנסיונית

מחבר

רק בשביל להבהיר - לא נערך בכלל רישום של שעות נוספות. הכל נחשב או כשעות רגילות או כשעות שבת (שמהידוע לי כן נחשבות לחישוב הכללי פשוט בלי תוספת השכר לשבת).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה