אביעד דנין

מעסיק לא הפריש פנסיה

שלום עבדתי עד לפני כשנה במשך 10 חודשים במקום עבודה. למרות זכאותי לפנסיה - גיליתי היום שהמעסיק לא הפריש אף פעם לקרן פנסיה (וגם בתלוש לא כתוב שהיו הפרשות). וידאתי מול המעסיק ואכן הוא לא הפריש. לאחר מכן עבדתי עוד כמה חודשים במקום עבודה אחר - שבו לא הייתי זכאי לפנסיה כי עבדתי פחות מחצי שנה ולא היתה לי קרן קודמת. אך אם המעסיק הראשון היה מפריש לי אזי היתה לי קרן וממילא גם בעבודה השנייה היו מפרישים לי. על דרך זו, גם בעבודתי הבאה לא יפרישו לי פנסיה במשך חצי שנה. כמובן שישנה עילה לתביעה כנגד המעסיק הראשון. שאלותיי הן: א. על מה קיימת עילת תביעה? האם גם על ההפרשות מהעבודה השנייה והשלישית שתהיה או שמא רק על המשכורת שהיתה מהמעסיק הראשון. ב. האם קיימת תביעה גם כנגד הריבית המשוערת ל הקרן? ג. האם יש תקדים לכך שהמעסיק יפקיד בבת אחת את כל הסכום לקרן? תודה רבה אביעד

עו"ד אבנר בן חיון

להלן התשובות לפי סדר השאלות: א. עילת התביעה נגד המעסיק הראשון הינה על הפרת חובת הפקדות פנסיות לפי צו ההרחבה. הנזק הוא: 1. הסכומים שהיו אמורים היות מופקדים על ידי המעסיק (החלק שלך בהפקדות שולם לך כמשכורת ולא נוכה משכרך);2. אי צבירת תשואה בקרן על כספים אלה במהלך התקופה שהיה על המעסיק להפקיד; 3. פגיעה בצבירת תקופת אכשרה למחלה קודמת וכן לסעיפים נוספים בתקנון (התאבדות...); 3. האובדן של הזכות להפקדות מחודש העבודה הראשון במקופ העבודה השני (המעסיק הראשון אחראי לגרימת נזק בהעדר זכאות להפקדות ממקום העבודה השני בלבד בהנחה שהיו מבוצעות הפקדות בזמן ושתחילת העבודה שלך במקום העבודה השני היה לא יאוחר מחמישה חודשים לאחר הפסקת העבודה במקום העבודה הראשון). ב. כן, ראה לעיל. ג. כן אם לא עברה שנת מס (קח בחשבון שאתה תדרש להפקיד את החלק שלך בהפקדות)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה