ליאת 78

הפרשות קופה לא פעילה

שלום, אני מעסיקה מטפלת בביתי במשרה מלאה החל מחודש יולי. מה החבות שלי בתור מעסיקה לעניין הפרשה לפנסיה. למטפלת יש קופת פנסיה שכבר שנה לא הופקדו בה כספים, למיטב ידיעתי במידה והקרן פנסיה של העובדת לא פעילה לתאריך תחילת העבודה אני לא חייבת לשלם מהיום הראשון 3 חודשים רטרואקטיבית אלא רק לאחר 6 חודשים ולא רטרואקטיבית האם נכון הדבר? מה בתור מעסיקה אני צריכה לעשות על מנת לוודא שאני עומדת בחוק? לבקש סטטוס קופה המעיד על אי פעילותה בתודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

נכון. במצב זה קמה הזכאות להפקדות לפנסיה החל מחודש העבודה השישי. את בהחלט יכולה לבקש אישור כאמור- מה שיעיד על תום הלב שלך בקיום חובותייך כמעסיק.

ליאת

תודה רבה על המענה הזריז

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה