נתי

הפרשת מעסיק לקרן פנסיה

ידוע לי כי היה שינוי בחלק מעביד ואולי חלק עובד באחוזי ההפרשה. החל ממתי נקבע השינוי ומהו השינוי (6%)? האם המעסיק מחוייב להפריש לפי החוק . המעסיק שלי הפריש כל הזמן 5% אם החל מחודש אוקטובר 2014 המעסיק הפסיק להפריש לקרן הפנסיה בעודי עובדת עד אוקטובר 2016 . וזו בקרן פנסיה מקיפה חדשה מסלול השקעה גלעד. האם לצורך התביעה בבית הדין לעבודה אני אמורה לתבוע את התשואות שהקרן היתה אמורה לעשות או רק את הבסיס. תודה מראש על העזרה נתי .

עו"ד אבנר בן חיון

החל מיום 1/1/2014 ועד לחודש יוני 106 (כולל) שיעורי ההפרשות לפנסיה חובה - עמדו על סך כולל של 17.5% לפי החלוקה הבאה: ניכוי עובד- 5.5%, ניכוי מעסיק (תגמולים)- 6%; ניכוי מעסיק (פיצויים)- 6%. ביום 20/6/2016 פורסם תיקון לצו ההרחבה לפנסיה חובה במשק אשר נקבעה בו הגדלת שיעורי ההפרשות כדלקמן: 1. ניכוי מהעובד לרכיב תגמולים – מיום 1.7.16 – יוגדלו דמי הגמולים ל-5.75%; מיום 1.1.17 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6%. 2. תשלום המעסיק לרכיב תגמולים – מיום 1.7.16 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6.25%; מיום 1.1.17 – יוגדלו דמי הגמולים ל-6.5%. יש לתבוע את ההפרש, בצירוף ריבית פיגורים ו/או תשואה שהשיגה הקרן לפי הגבוה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה