חנה

הפרשות פנסיה רטרואקטיביות לקרן פעילה

שלום, עבדתי בחברה מסויימת במשך חודשיים ו 10 ימים, והגעתי לחברה עם קרן פנסיה פעילה. החברה טוענת כי אף על פי שהפרשות לעובד שהגיע עם קרן פעילה הן מהיום הראשון להעסקתו,אינני זכאית להפרשות פנסיה, שכן ההפרשות הרטרואקטיביות יתבצעו רק לאחר 3 חודשי העסקה, ומשום שהפסקתי עבודתי בטרם הגעתי ל 3 חודשי העסקה איני זכאית להם. האם הם פועלים כחוק או שמא יש לי עילה לקבלת הפרשות אלו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק קובע כי עובד המתחיל עבודתו כאשר הוא מבוטח בביטוח פנסיוני כלשהו זכאי להפרשות מיום העבודה הראשון. בהמשך הסעיף 6(ה) נקבע כי ההפרשות יבוצעו לאחר שלושה חודשים או עד תום שנת המס (לפי המוקדם)אולם רטרואקטיבית מהיום הראשון. לפיכך ניתן לגרוס כי ההוראות לגבי אופן ביצוע ההפקדות הינו הוראות טכניות אשר אינן מאיינות את הזכות להפקדה פנסיונית רציפה מיום העבודה הראשון. יחד עם זאת מדובר בשאלה פרשנית אשר טרם עמדה למבחן משפטי וייתכן פסיקה בעניין תפרש באופן שונה הסעיף. דוד בכור, עו"ד לאור לשון הסעי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה