לילי

מפחדת שאחי ישכיר את הדירה של ההורים

שלום לך לצערי אימי נפטרה לפני מספר ימים , שני אחיי השתלטו על הבית { כמובן שםן גרים בבית משלהם } אני מפחדת שהם ישכנעו את אבי ללכת לבית אבות וישכירו את הבית של ההורים אבי לא במצב סיעודי מקבל גמלת סיעוד והובחן כדנמטי קל { אני לא יודעת את ההסטוריה הרפואית שלו כי הוא לא רוצה להגיד לי ואחיי מטפלים בזה } עורך דין אטמר לי שברגע שנוכיח שהוא צריך אופוטרופוס אז אחיי לא יוכלו לעשות כלום אך אני לא יודעת אם הוא צריך אופוטרופוס האם ניתן לפנות לבית משפט להוצאת צו למניעת השכרת הדירה ? תודה

עו"ד נורית פיש

לילי יקרה אם אביך במצב של דמנציה קלה הוא עלול לכעוס על כך שאת מבקשת למנות לו אפוטרופוס ולנשל אותך מירושתו. אני מציעה לפקוח עיניים ולהשגיח ולהיות עם אצבע על הדופק ולעקוב . אם תראי שהדברים מתדרדרים תדאגי שיראה אותו פסיכוגריאטר אפילו באופן דיסקרטי...

לילי

לעורכת הדין היקרה אז ככה אחיי מאוד שתלטנים אבי מעריץ אוץם בטירוף זה התחיל לפני שנים האחים תמיד היו אחראים לכל המצב הרפואי של אבא ואמא , אבי אף פעם לא רצה שנבוא איתו לרופא כך שלעשות לו בדיקה פסיכיאטרית זה יהיה קשה כי הוא יגלה לאחיי הוא לא זז אם הם לא בסביבה אבי מאוד חשוב לי ואני מניחה שבסופו של דבר הם ישכירו את הדירה ואנחנו לא נוכל לעשות כלום האם יש דרך אחרת לפעול בה בלי לעשות לאבי אופוטרופוס ? תודה

סליחה

סליחה . הבעיה שלך היא פחד שישיכרו את הדירה? קודם כל תפעלי לפי מצב טובת האבא. אם צריך סעודי בבית או בבית אבות. בעיקר שהם מטפלים בו. בית אבות זה לא דבר מועדף אבל בבית זה גם לא פשוט. יתכן שאת צעירה מהם וכו. אבל העקרון זה שהם אחראים עליו ביום יום. אם את רצינית קודם כל תיהיה מעורבת בפתרון. אם הם יתנגדו זה סיפור אחר. ומעבר לזה אם לעשות צו זה אפוטרופוסות משותפת וזה רק כאשר אין שיתוף פעולה בינכם כלל. הדירה זה הדבר הפשוט ביותר. אם הם משכירים אותה בעקבות מעברו למוסד סעודי אז הכסף שייך לאבא. לכיסוי הוצאות. ואם נותר משהו זה של האבא. ויתכן שבהסכמה אם נותר כסף תוכלו להתחלק בינכם. מה ההיגיון בצו לא להשכיר את הדירה? זה ימנע את העברתו לסיעודי. עדיף שעורך דין מטעמך ידוחח עם האחים אם את אינך מדברת איתם. תדאגי לטובת האב קודם כל. וכן אם הוא יכול לגור בבית עם עזרה אז שהעוד יגיש בקשה לאפוטרופוסות מדותפת של הילדים.

לילי

הבעיה שלי פחד השתלטות של האחים על הכל לא רק הדירה רק אתמול אחי אמר לאחותי לא לישון במיטה של אמא באיזה רשות אתה אומר לה את זה ? אבא שלי נשלט ע"י אחיי זה לא רק מעכשיו אין מצב שהוא יעשה מה שאנחנו מבקשות ממנו , העורך דין לא ידבר עם אחיי אוליי במקרה הטוב ישלח מכתב אני מרגישה אבודה לא מספיק שאמא נפטרה ואבא נשאר לבד עם מטפלת למרות שאנו מגיעות אליו הרבה ושבתות וחגים עושים בבית ההורים איך לשכנע את אבא לעשות אפוטרופוס שכל הילדים יהיו בו ? הרי כל מה שאגיד בטל ומבוטל .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות