שלי

אפוטרופוסית של אחי והוא עושה דברים בלעדיי

מונתי לאפוט' של אחי,לפני 7 שנים עבר פגיעת ראש ,הוא בגיל 64 היום.אחי מתנגד לכל הרעיון ,הוא אדם עם רצונות ועמדות מחד ומצד שני חשיבתו ושיפוטו לקויים חלקית. אמנם חשבון הבנק מתנהל עי אפוט' אבל אני נותנת לו את הכספומט.אחי מסוגל לפעול לבד ברוב הפעולות כמו פתיחת חשבון בנק,לאחרונה ביקש לעבור קופת חולים כי לא אישרו לו טופס 17.הוא הלך לדואר ,שילם,ושלח את הבקשה.רוב המוסדות לא ערוכים לדווח שלבן אדם יש אפוטרופוס.אחי אובססיבי לגבי ביקורים אצל רופאים ומגיע אליהם בלעדיי.יש לו יכולות וורבליות גבוהות אבל בפרקטיקה הוא עושה דברים לא הגיוניים .לא תמיד ניתן לקלוט זאת.אני ממש מתוסכלת מי זה.אני במלחמה איתו ולא מצליחה .מה עושים?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

שלי שלום קודם כל מתנצלת על העכוב שמשלוח תשובתי. הצגת בעיה קשהלפיצוח מאחר והתנהלותו של אחיך מטעה מצד אחד ומצד שני הוא מסרב לקבל את מרותך כאפוטרופא. אני מאמינה שאם תנהלי מולו מאבק הוא ידרוש את החלפתך וזה עוד יותר מסוכן. אני מציעה לנסות לערב גורמי רווחה בהסכמתו ולנסות לבנות כללי התנהלות שהוא יעמוד בהם. כך את תוכלי "לשחרר" קצת בהתנהלות היומיומית שניתן להגבילה בסכום אותו הוא יכול לנהל לבדו ואילו בעניינים המהותיים יותר הוא יתחייב ותעמדי על כך שיקיים את התחייבותו שאת תנהלי . ניתן תמיד לשלוח לכל מיני גורמים שבהם עלול להינזק , מכתב בצירוף עותק מצו המינוי שלך ולהתריע שלא לקבל ממנו התחייבויות שכן את מוינת לו כאפוטרופא. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות